İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

AKD Genel Başkan Yardımcısı Merthatun tutuklandı mı?


AKD Genel Başkan Yardımcısı Merthatun tutuklandı mı?
Bir süredir ortalıkta görünmeyen AKD Genel Başkan Yardımcısı Ercan Merthatun’un yüz kızartıcı bir suçtan aldığı hapis cezası nedeniyle Antalya Açık Cezaevi’nde olduğu iddia edildi. AKD Genel Merkezinin Merthatun’un cezaevinde olduğunu gizlediği, soranlara yurtdışında olduğu söylendiği de iddialar arasında.

10 Haziran 2024’ten beri sosyal medya paylaşımı yapmayan AKD Genel Başkan Yardımcısı Ercan Merthatun’un cezaevinde olduğu iddia ediliyor.

Antalya siyaset çevrelerinin de çok yakından tanıdığı Ercan Merthatun bir süredir Alevi Kültür Dernekleri Örgüt ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

İddialara göre, AKD Genel Başkan Yardımcısı Ercan Merthatun “dolandırıcılık, irtikap ve şiddet” benzeri suçlar nedeniyle kesinleşmiş bir cezasının infazı için Antalya Açık Cezaevi’nde hapis yatacak.

Öte yandan, Ercan Merthatun’un kesinleşmiş bir ceza nedeniyle cezaevinde bulunduğu bilgisi AKD Genel Merkezi tarafından sır gibi saklanıyor.

Merthatun’u Genel Başkan Seher Yılmaz’ın yanında görmeye alışkın gözlerin konya ilişkin sorularının, “yurtdışı seyahatinde” denilerek savuşturulduğu da gelen bilgiler arasında.

MERTHATUN’UN İLK CEZAEVİ ZİYARETİ DEĞİL!

Antalya siyaset çevrelerinin çok yakından tanıdığı Ercan Merthatun cezaevine ilk kez yolu düşmüyor.

18 Şubat 2022 yılında da, bir şirket çalışanını “önce gasp sonra darp ettiği” iddiasıyla tutuklanmıştı.

O tutuklama sırasında Merthatun’un daha önce de “benzer bir suçtan hükümlü” olduğu anlaşılmıştı!

Ercan Merthatun’un Antalya bölgesinde suç dosyasının epeyi kabarık olduğu tahmin ediliyor.

AK PARTİ’YE GEÇER GEÇMEZ HAKKINDA RÜŞVET SORUŞTURMASI AÇILDI

AKD Genel Başkan Yardımcısı Ercan Merthatun, Antalya’da siyasi kıvraklıkları ile de ünlü bir figür.

2015 yılında CHP listelerinden meclis üyesi seçilmesine rağmen, seçimlerden sadece 70 gün sonra AK Parti’ye geçmişti. Merthatun’un parti rozeti de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından takılmıştı.

Ancak, “çiçeği burnunda” AK Parti’li Merthatun’a çok geçmeden 2 ayrı “rüşvet iddiaları” nedeniyle disiplin soruşturması açıldı.

İddiaları “iftira ve karalama kampanyası” olarak niteleyen Ercan Merthatun, iş ortaklığı yaptığı ve bu nedenle ticari kayba uğradığını kabul ettiği bir kişiyi “siyasi kimliğim sayesinde elde ettiğimi düşünerek partime şikayette bulunmuşlar” şeklinde suçlamıştı.

ROMANLARI DA KANDIRMIŞ!

Aynı dönemde, başını Antalya Romanlar Derneği Başkanı Ayhan Morkul’un çektiği Romanlar da, Ercan Merthatun tarafından kandırıldıklarını öne sürerek AK Parti’den istifa etmişlerdi.

Antalya Romanlar Derneği Başkanı Ayhan Morkul, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra CHP’den AKP’ye transfer olan Antalya Büyükşehir Meclis Üyesi Ercan Merthatun’un kendilerine iş vaadinde bulunduğunu, ancak seçimlerin üzerinden 1 yılı aşkın süre geçmesine rağmen sözünde durmadığını iddia etmişti.

AKD GENEL MERKEZİ NE YAPACAK?

2908 sayılı eski Dernekler Kanunu, affa uğramış olsalar bile “Zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik,inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı dışında kalan kaçakçılık suçları ve resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma suçlarından biriyle mahküm olanlar”ın derneklere üye olmasını yasaklıyor veya varsa üyeliğini düşürüyordu.

5253 sayılı yeni Dernekler Kanunu açısından ise, “dernek üyeliği için bir kişinin adli sicil kaydının bulunması başlı başına bir engel değildir.

Ancak, çeşitli yüz kızartıcı suçlardan defalarca mahkum olmuş ve defalarca cezaevine düşmüş bir kişinin Alevîleri temsil ettiğini iddia eden bir kuruluşta Genel Başkan Yardımcı olması ve “seçim ve örgüt işleri”nden yetkili kılınması ne kadar etiktir?

Başka insanlara çeşitli yollarla zarar veren ve bu fiili için kanun önünde suçlu bulunup hapis ile cezalandırılan bir kişinin Türkiye’nin en yaygın ve en örgütlü olduğu iddia edilen bir kuruluşunda söz sahibi olması, tepe yöneticilerden birisi olmasına “rızalık verecek” tek bir Alevi var mıdır?

Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi yaklaşık 1 aydır cezaevinde yattığı halde, Ercan Merthatun’un görevleriyle birlikte üyeliğini sonlandırmadığına göre, sözü edilen kişinin, cezaevinden çıktıktan sonra da, “hiçbir şey olmamış gibi” görevine devam etmesine göz yumacak mıdır?

AKD Genel Merkezi, Ercan Merthatun’un nerede olduğunu soranlara neden yalan söylemektedir? Bu suçluyu gizlemek değil midir?

Son soru: Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi’ni ele geçirmiş bu gayrı-meşru yapı örgütü hızla uçuruma doğru sürüklerken, aynı kişilerin topluma Alevilik hakkında ahkâm kesmesinin anlamı ve değeri nedir?

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!