İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Horasan Erenleri’nden Sivas katliamı anma etkinliği

Horasan Erenleri’nden Sivas katliamı anma etkinliği
İstanbul Horasan Erenleri Cemevi Derneği Sivas katliamında hayatını kaybeden canlar için anma etkinliği düzenledi.

İstanbul Horasan Erenleri Cemevi Derneği daveti ile Kadıköy Erkan Yücel Kültür Merkezi’nde bir araya gelen canlar, 1993 yılında Sivas’ta Pir Sultan Abdal Etkinlikleri sırasında otelde hayatını kaybeden canları andı.

Sivas katliamında hayatını kaybeden canların anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende ilk konuşmacı İstanbul Horasan Erenleri Cemevi Derneği başkanı Ali Rıza Özkan yaptı.

ÖZKAN: SİVAS KATLİAMI ALEVİ-SÜNNİ ÇATIŞMASI DEĞİLDİR

Katliamda hayatını kaybeden dostlarını anarak ve anlatarak sözlerine başlayan Özkan, “katliamın arkasındaki faillerin bugüne kadar açığa çıkarılamamış olmasının asıl sorumluluğu bizim omuzlarımızdadır”, dedi.

Sivas katliamının faillerini yargılanan kişilerden ibaret görmenin aymazlık olacağını belirten Özkan, “olayların gelişme şekline baktığımızda, bu katliamın cuma namazından çıkan galeyana gelmiş bir kitlenin eylemi olmadığı çok açıktır”, dedi.

Bu katliamın Alevi-Sünni çatışması olmadığının altını çizen Özkan, “bunu anlamak için 1993 yılında ateş topuna döndürülen Türkiye’yi hatırlamak yetecektir”, dedi.

Öte yandan, terör örgütü PKK eliyle Alevi-Sünni çatışması üretmek için kışkırtmalar yapıldığını, Erzincan Başbağlar ve Erzurum Yavi katliamlarının bu nedenle yapıldığını belirten Özkan, son dönemde Sivas katliamını Alevi-Sünni kavgası şeklinde sunmaya çalışanların da, tıpkı terör örgütü gibi emperyalistlerin emrine giren kesimler olduğuna işaret etti.

Aleviler içerisinde kimi kesimlerin kişisel çıkar ilişkileri veya beklentileri nedeniyle bu katliamda SHP’nin rolünü sakladıklarını belirten Özkan, katliam olduğu sırada hepsi de daha sonra CHP içerisinde politika yapan tam 11 bakanın olduğuna ve SHP lideri Erdal İnönü’nün de Başbakan yardımcısı ve devlet bakanı olduğuna işaret etti.

CHP’nin geçen 31 yıl içerisinde bu katliamın aydınlatılmasına yarayacak tek bir kağıt parçası dahi ortaya koymadığına dikkati çeken Özkan, Alevi Bektaşi kuruluşlarının CHP’nin bu katliamdaki rolünü karartmaya çalışan tutumlarını da eleştirdi.

ATAER: 1993 YILI TÜRKİYE İÇİN KARA BİR YILDIR

İstanbul Horasan Erenleri Cemevi Derneği YK üyesi ve müzisyen Ekrem Ataer konuşmasına Sivas katliamında hayatını kaybeden dostlarını anarak başladı.

Sivas, Çorum, Erzincan, Malatya ve Kars gibi şehirlerin Türkiye’nin hassas noktaları olduğunun altını çizen Ataer, bu bölgelerin sürekli kışkırtma eylemlerine sahne olmasının ülkemizin var oluşu ile alakalı bir konu olduğunu vurguladı.

Sivas katliamında Aziz Nesin’in hedef gösterilmesinin bir algı yönetimi olduğuna işaret eden Ataer, 1993 yılının Türkiye için kara bir yıl olduğunu ve tüm katliamların ülkeyi belirli bir noktaya sürüklemek üzere düzenlendiğinin bugün çok daha açık bir şekilde anlaşıldığını belirtti.

Ataer, konuşmasının ardından türküler söyledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!