İstanbul
14 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

AABF’den cemevlerine yeni yasak: Konsolosluklarla görüşmeyin!


AABF’den cemevlerine yeni yasak: Konsolosluklarla görüşmeyin!
Hüseyin Mat’ın genel başkanlığını yaptığı Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu yeni bir yasak skandalına daha imza attı.

Üye cemevleri ve derneklerini nasıl birarada tutacağını bilmeyen Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Mat yeni yasak talimatları yayınlamaya devam ediyor.

Mat’ın liderliğindeki AABF üye derneklerine gönderdiği yeni bir talimatta, Türkiye Cumhuriyeti konsolosluk görevlileri ile görüşülmemesini istediği ortaya çıktı!

AABF ÜYE DERNEKLERİ YÖNETEMİYOR!

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Hakk, Muhammed, Ali yoluna bağlı Alevi Bektaşi canlar tarafından kurulmuştu.

Turgut Öker’in başkanlığı ele geçirmesi sonrasında AABF Ali’siz Alevilik propaganda merkezi haline geldi.

Öker’in başkanlığı döneminde, Alevi Bektaşi toplumu içerisinde fitne üreten, Aleviliği dağıtan girişimlere ev sahipliği yapmaları yönünde “ikna edilmeleri için” Türkiye’deki bazı Alevi kuruluşlara rüşvet dağıtıldı.

Türkiye’de siyasi faaliyetlere katılması için görevlendirilmesi sonrasında Öker’in işaretiyle genel başkan olan Hüseyin Mat döneminde AABF dağılma sürecine girdi.

AABF’yi Ali’siz Aleviler ve kendisi ile işbirliğine hazır dedeler arasında denge sağlamaya çalışarak yönetmeye kalkışan Mat’ın çabaları sonuçsuz kalınca, üye dernekleri yasaklarla yola getirmeye çalıştığı görülüyor.

GENEL MERKEZDEN İZİN ALMADAN GÖRÜŞMEK YASAK!

Daha önce, genel merkezden izin almadan diğer sivil toplum örgütleri ile görüşme yasağı yayınlayan Hüseyin Mat, büyük tepki ile karşılaşmıştı.

20.12.2023 tarihinde genelgede, AABF’ye üye kurum ve bireyler, AABF’nin bilgisi ve müsaadesi olmadan, “AABF ile ilke, amaç ve faaliyet alanları çakışan kurumlarla ortak çalışma yapamazlar” denilerek, “iletişim içerisinde olmaya zorlama talepleri”ni genel merkezden alınacak izinlere göre cevaplama şartı getirilmişti.

Kamuoyuna karşı kendileri demokrat olarak lanse eden ve başkalarını demokrat olmamakla suçlayan AABF Genel Merkezi, üyelerine gönderdiği bir talimatla, diğer kurumlarla yapılacak görüşmeler için önceden izin alma şartı getirmişti.

AABF’DEN YENİ YASAK: KONSOLOSLUKLARA GÖRÜŞMEYİN

Üyelerini kontrol altında tutmakta zorlanan AABF derneklere gönderdiği yeni bir genelgede yine bir skandala neden oldu.

05.03.2024 tarihli yeni genelde “T.C. Konsolosluklarının Cemevlerimizi Ziyaretleri” başlığını taşıyor.

Son dönemlerde T.C. Konsolosluk'larının cemevlerimizi ziyaret etmeleri ve cemevlerimizin taleplerini dinleme konusunda gösterdikleri girişimleri takip ediyoruz.” ifadelerine yer verilen genelgede,  “cemevlerimize yapılan bu tarz ziyaretlerin artması ciddi soru işaretlerini de beraberinde getirmektedir” deniliyor.

Almanya’da Alevilerin tüm anayasal haklarının elde edildiği iddia edilen genelgede, buna karşılık “Türkiye'de anayasal hakları gasp edilmeye, kendilerine uygulanan inkar ve asimilasyon politikaları yoğunlaştırılarak uygulanmaya devam edilmektedir” deniliyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin “Avrupa Alevi hareketinin ve elde ettiği kazanımlarının da altını oyarak boşaltmak, anlamsızlaştırmak ve Türkiye Alevi Hareketi ile olan bağlarını koparabilmek adına her türlü adımı atmaktan geri durma”dığı iddiasının yer aldığı genelgede, “cemevlerimizin ziyaret edilmesini samimi bulmamak ile beraber hazırlanmak istenen bir oyunun parçası olarak görmekteyiz!” ifadelerine yer veriliyor.

Üye derneklerin T.C. Konsolosluklarının görevlileri ile görüşmemesinin istendiği talimatta “Cemevlerimize bu kapsamda müracaat olması halinde, cemevlerimiz tarafından verilmesi gereken tek ve en doğru cevap; Bu konuda genel merkezimizin muhattap alınması gerektiğinin ifade edilmesidir!” deniliyor.

AABF DAĞILACAK MI?

Almanya’da Alevi Bektaşi inanç toplumu içerisinde inkârcı görüşlerin açıkça propagandasının yapılması büyük tepki topluyor.

Alevi Bektaşi inançlı insanlar AABF ile ilişkilerini bu yüzden koparıyorlar.

AABF Ali’siz Alevilik görüşlerini federasyon içerisinde yayanları engellemek bir yana, tam tersine genel merkez görevleri vererek onları ödüllendiriyor.

Allah’a, Hz. Muhammed’e, Kur’an’a, Hz. Ali’ye yapılan hakaretler adeta teşvik ediliyor.

Hz. Ali’nin resmini makam odasına asan Hüseyin Mat’ın tüm bu saldırılara sessiz kalması ise, AABF üyelerinin hızla örgütten uzaklaşmasına neden oluyor.

AABF’nin Almanya’da yaşayan Alevi Bektaşi inançlıların yüzde 10 civarında dahi temsil edecek kapasiteye ulaşamamış olması, örgütün gelecekte çöküşe gideceğinin de işareti sayılıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 4
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Irfan
    26-03-2024 14:44

    ??

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!