İstanbul
14 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

AABF'den kendi şubelerine görüşme yasağı girişimi!


AABF'den kendi şubelerine görüşme yasağı girişimi!
Hüseyin Mat’ın başkanlığında krizden krize koşan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu, şimdi de şubelerine diğer kurumlarla yapacakları görüşmeler için izin alma şartı getirdi. AABF şubeleri artık hangi kurumlarla görüşeceklerini genel merkezin verdiği izinlere göre yürütecek!

10 Aralık’ta Kadıköy’de düzenlenen mitingin fiyasko ile sonuçlanması Türkiye’deki inkârcı Alevi tabelalı örgütleri birbirine düşürürken, ortaya çıkan panik havasının Avrupa’ya da sıçramasından endişelenen Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Hüseyin Mat’ın başkanlığında yeni bir anti demokratik ve yasakçı talimata imza attı.

GENEL MERKEZDEN İZİN ALMADAN GÖRÜŞMEK YASAK!

Kamuoyuna karşı kendileri demokrat olarak lanse eden ve başkalarını demokrat olmamakla suçlayan AABF Genel Merkezi, üyelerine gönderdiği bir talimatla, diğer kurumlarla yapılacak görüşmeler için önceden izin alma şartı getirdi.

AABF tarafından üye derneklerin başkanlarına gönderilen “Örgütsel yapımızı savunmaya dair kararımızın hatırlatılması” başlıklı talimata göre, son günlerde federasyon çatısı altında “huzursuzluğa neden olup, birliğimize zarar vermekte” olan gelişmeler söz konusu olduğundan, “iletişim içerisinde olmaya zorlama talepleri”ni genel merkezden alınacak izinlere göre cevaplama şartı getirildi.

TALİMATIN DAYANAĞI 2014 YILINDA ALINAN KARAR

Sadece şubelerinin yönetimlerini değil, aynı zamanda şubelerinin bireysel üyelerini üyelerini de ünlü roman yazarı Orhan Kemal’in “Bekçi Murtaza” karakteri gibi davranmaya zorlayan AABF’nin 2014 yılında aldığı başka bir anti demokratik karara atıf yapılan yasakçı yazıda şu bilgilere yer veriliyor:

AABF’nin Örgütsel Yapısını Tehdit Eden Kurumlarla Olan İlişkileri

AABF’ye bağlı AKM-Cemevler ve üyeleri AABF dışında başka bir inanç örgütlenmesine üye olamazlar. Aynı zamanda, AABF’ye üye kurum ve bireyler, AABF’nin bilgisi ve müsaadesi olmadan, AABF ile ilke, amaç ve faaliyet alanları çakışan kurumlarla ortak çalışma yapamazlar.

2014 YILINDA ALINAN KARARDA İZİN ALMA ŞARTI YOK!

AABF’ye veya üye herhangi bir derneğe üye olan kişilere dahi kısıtlama getiren bu karar da anti demokratik olmakla birlikte, genel merkezden izin alma şartı getirmiyor.

Ancak, Hüseyin Mat’ın liderliğinde demokrasi havarisi kesilen AABF Genel Merkezi, 2014’te alınan kararı bir adım daha ileri götürerek, anti-demokrasi şampiyonluğuna koşuyor.

Konu hakkında bilgilerine başvurduğumuz, Almanya’da yaşayan Aleviler durumu tek bir sloganla özetlediler: Kendine demokrat, Hüseyin Mat!

Kendi çatısı altındaki derneklerin ilişkilerinden dahi korkan bir AABF genel merkez yönetimi ne kadar başarılı olabilir, sorusu Almanya’da yaşayan Alevileri ilgilendiriyor.

İŞTE, DEMOKRASİ HAVARİLERİNİN YASAKÇI METNİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!