İstanbul
14 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

HERFED Başkanı Şahin: Aleviler terör unsurlarının paravanı değil!


HERFED Başkanı Şahin: Aleviler terör unsurlarının paravanı değil!
Aydınlık'a konuşan Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı ve Alevi Dedesi Mehmet Şahin, "Biz Aleviler başkalarının özellikle de terör unsurlarının paravanı değiliz" dedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri, Anadolu Alevi Canlar Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Cem Vakfı, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve PKK teröristlerinin resimlerini şubelerine asan DAD olmak üzere, inkârcı 9 Alevi tabelalı örgüt ve onları destekleyen HEDEP ile birlikte sayısız STK ve sosyalist tabelalı örgütlerin 10 Aralık'ta Kadıköy'de düzenledikleri mitingin fiyasko ile sonuçlanmasının yankıları sürüyor.

Tabandan gelen şiddetli tepkiler nedeniyle, mitingden bir gün önce Cem Vakfı Genel Merkezi bir açıklama yayınlayarak katılmayacaklarını ilan etmişti. CHP'de Şişli belediye başkanlığı adayları arasında da adı geçen ve mitinge katılmama kararına uymayacağını açıklayan, Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın vekili olduğu öne sürülen Hasan Sezgin'in Cem Vakfı ile ilişiği kesildi.

BİRBİRLERİNE DÜŞTÜLER!

Türkiye çapında düzenlediklerini açıkladıkları 10 Aralık mitingine katılımın az olacağını gören inkârcılar, önce söylemlerini değiştirerek katılımı "çevre iller" ile sınırladıklarını dillendirme yoluna gittiler.

Ancak, yüzde 70'in üzerinde muhalif seçmenin olduğu Kadıköy'de hepi topu 1500-2000 katılımcı ile miting fiyaskoya dönüştü.

Mitingin ardından Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) ve Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri'nden (PSAKD) "Başarısız olduk" itirafı geldi.

Mitingi değerlendiren her iki kurumun başkanı "Beklediğimiz katılım olmadı" ve "Horasan Erenleri'nin açıklamaları etkili oldu" mesajları verdiler.

ERÇE: BEKLEDİĞİMİZ KATILIM OLMADI

PSAKD Genel Başkanı Cuma Erçe, DEM Parti'ye (Eski HDP) yakın bir haber sitesine yaptığı değerledirmede mitingde beklenen kitleye ulaşamadıklarını belirtti. Horasan Erenleri'ni sorumlu tutan Erçe şunları kaydetti:

Beklediğimiz katılım olmadı... Miting öncesi çok kapsamlı operasyonlar oldu. Devlet, kendi söylemek istediklerini bir takım paravanlar kullanarak bunları ifade etti... Mitingi bölücülerin düzenlediği, mitinge gelenlerin vatan haini oldukları, ‘mitinge katılmayın’ çağrılarını yaptılar. İfade etmekte hiç sakınca görmüyorum; ‘Horasan Erenleri’ diye devlet güdümlü bir yapılanma, yine ‘Alevi Ocakları’ gibi ... bir takım kavramları kullanarak oluşan kesimler, hükümete bizzat destek verip, hükümet ağzıyla konuşup mitingi baltalamaya çalışan, toplumu da yarmaya çabalayan tutumlar sergilediler."

ASLAN: MUHALEFETİN SOKAĞA DAİR ÖNCELİĞİ YOK!

ABF Genel Başkanı Mustafa Aslan ise, suçu "sokağa çıkmaya korkan muhalefete" attı. Alevilerin sorunlarının çözümünü sokakta aramalar gerektiği şeklinde söylem kullanan ABF Genel Başkanı Aslan, "Sindirme politikalarının" etkili olduğunu öne sürerek, miting değerlendirmesi ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

İstanbul’da beklediğimiz sayısal bir kitlesellik yakalayamadık. Bu da şunu gösteriyor; Türkiye’de muhalif olan kesimlerin sokağa dair bir önceliği yok. Demek ki sindirme politikaları sokak konusunda etkili oldu. ‘Herkes kendi rengi, dili, sesiyle orada olsun’ dedik. Kimseye bir kısıtlama getirmedik, her toplumsal kesimin kendisini ifade etmesini istedik ama yeteri derecede farklı bir destek yoktu. Mesela ana muhalefet partisinin tek bir flaması pankartı yoktu... Mitinge çağrı yapan Alevi kurumları bölücülükle itham edildi. ‘Bunlar Avrupa ve Amerika’dan ülkeyi karıştırmak için gelenler’ gibi söylemler oldu. Sözde bazı Alevi kurumları, medya grupları ‘Bunlar inkarcıların temsilcileri’ diye söylemlerde bulundu...

ŞAHİN: ALEVİLERİ TERÖRİSTLERİN PARAVANI YAPAMAZLAR

DAD ile birlikte miting düzenleyen ve başarısız olan ABF ve PSAKD'nin değerlendirmelerini Aydınlık gazetesine değerlendiren Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin ise şöyle konuştu:

"Bölücü terör örgütü PKK'nın açık bir uzantısı olan ve bunu hiçbir zaman reddetmeyen, sözde Kürdistan'ı savunan, PKK elebaşlarının fotoğraflarını toplanma alanlarına asan Demokratik Alevi Dernekleri isimli oluşum Hz. Muhammed, Hz. Ali ve 12 İmam'ı inkâr etmektedir. Bizim dile getirdiğimiz şey budur. Alevilikle ilgisi olmayan böyle bir yapıyla yan yana gelinmemesini istedik. Oraya katılacak vatandaşlarımızı terörist ilan etmedik. Çünkü vatandaşlarımız bu yapıyı tanımıyor. Biz Aleviler, başkalarının özellikle de terör unsurlarının paravanı değiliz. Olmadık da. Nitekim Aleviler bu mitinge ilgi göstermeyerek sağduyulu bir topluluk olduklarını bir kez daha göstermişlerdir.

ŞAHİN: ÖZELEŞTİRİ İLE YANLIŞTAN DÖNÜN

Alevi-Bektaşi süreğini Türkiye Cumhuriyeti karşıtı planlara alet etmek isteyenlerin karşısına dikileceklerini vurgulayan Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

"DAD ile yanyana gelerek bu mitingi düzenleyen kurumlar Aleviliği bir takım merkezlerin mezesi yapmışlardır. Muhalif olabilirler. Bir takım siyasi görüşleri de olabilir. Bunları diledikleri gibi konuşabilirler. Bunlar haklarıdır. Ancak değerlerimizi kişisel siyasi ikballeri ve bir takım odakların çıkarları için kullanamazlar, kullandıramazlar. DAD'ı çok iyi tanımalarına rağmen, onu ikinci kere sırtına alan Alevi-Bektaşi kuruluşlarını özeleştiri vererek son kez büyük yanlıştan dönmeye davet ediyoruz. Aksi takdirde kuruluşlarına ve alınlarına sürdükleri lekeyi temizleyemeceklerini duyduğumuz sorumluluk gereği Hakk'ın ve halkın huzurunda bildiriyoruz. Horasan Erenleri, bilcümle erenlerin rehberliğinde, Atatürk'ün izinde, Hakk-Muhammed-Ali yolundadır. Alevi-Bektaşi süreğini Türkiye Cumhuriyeti karşıtı planlara alet etmek isteyenlerin karşısına, fikri ve hukuki mücadeleden şaşmadan dikileceğimizi yineliyorum."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!